Kroatien turist guide

Boende i Kroatien


Boendet i Kroatien erbjuder verkligen någonting för alla. Förutom hotell, enkla som lyxiga, finns det möjlighet att hyra en villa, vilket kan vara ett annorlunda och trevligt alternativ om ni reser flera stycken tillsammans. Behöver man inte en hel villa finns det också kroatiska familjer som hyr ut lägenheter eller privata rum, som en idé för dem som vill ta en paus ifrån turisthysterin. Är man intresserad av campinglivet finns även det alternativet att tillgå.

Hotell

Kroatien är som bekant ett mycket populärt turistmål och det är enkelt att hitta information om hotell på Internet. Var dock ute i god tid om ni har speciella planer på vart ni ska åka och vill ha de bästa hotellen. Nedan följer tre exempel på hotell längs den kroatiska kusten.

HOTEL PARK, Rovinj
I.M. Ronjgova bb
ROVINJ HR 52210


Ett 3-stjärnigt trendigt och välrekommenderat hotell endast 100 meter ifrån stranden och 17 km från centrum. Hotellet har fyra våningar och 202 rum inredda i ljusa färger. Varje rum har balkong antingen mot havet eller mot parken och innehåller luftkonditionering, tv, telefon, hårfön och minibar. På hotellet finns en modernt inredd restaurang med stor variation på både nationella och internationella maträtter. Även ett gym finns att tillgå samt både inomhus- och utomhuspool, bastu, massagebehandling och frisörsalong. För affärsresande erbjuds möteslokaler.
Frukost ingår i priset.

Dubbelrum med parkutsikt: ca 1 235 kr/natt.
Dubbelrum med havsutsikt: ca 1 375 kr/natt.


HOTEL SHERATON, Zagreb
Kneza Borne 2
ZAGREB HR 10000


Detta 4-stjärniga hotell är beläget i Zagreb city med endast 700 meter till torget Ban Jelacic, Dolacmarknaden och Zagrebs katedral. På sex våningar finns totalt 306 gästrum med kabel-tv, telefon, Internetanslutning, minibar, strykjärn, klockradio och luftkonditionering samt badrum i marmor med tillgång till hårfön och toalettillbehör. I hotellets lokaler erbjuds inomhuspool, fitnessrum, bastu, frisörsalong, pianobar och restaurangerna Fontana med bufféer i olika teman och King Tomislav samt caféet Imperial. Incheckning sker klockan 14:00 och utcheckning klockan 13:00.
Frukost ingår i priset

Deluxe-rum: ca 1 200 kr/natt.
Club-rum: ca 1 400 kr/natt.
Classic-svit: ca 2 050 kr/natt.


ATRIUM HOTEL, Split
Domovinskog Rata 49a
SPLIT HR 21000


Drygt 1 km från Split centrum och 2 km från stranden Bacvice ligger Atrium Hotell, ett 5-stjärnigt hotell i marmor och glas, byggt ovanpå vad som återstår av den forntida Diocletianska akvedukten. 99 rum fördelat på sju våningar inkluderar platt-tv med satellitkanaler, telefon, kassaskåp, minibar samt badrum med hårfön, toalettillbehör, morgonrock och morgontofflor. I övrigt har hotellet en restaurang, Cardo, som serverar traditionella rätter. Det finns även tillgång till Internet, gym, möteslokaler samt ett SPA med bland annat bastu, massagebehandling och inomhuspool.
Frukost ingår i priset.

Dubbelrum Classic: genomsnittspris ca 1 700 kr/natt.
Dubbelrum Superior: genomsnittspris ca 1 800 kr/natt.

Villa

Vill du uppleva något extra på din semester i Kroatien finns alternativet att hyra ett lyxigt stenhus i mer privat och stillsam miljö. Oftast ligger dessa villor på den istriska halvön med närhet till städer som Pula, Rovinj, Porec och Opatija och tillgodoser gästerna med öppna ytor, terrass och egen pool. Husen rymmer vanligen mellan 2-18 personer, så åker ni exempelvis hela familjen är detta ett utmärkt och spännande sätt att tillbringa semestern i Kroatien på.

Lägenhet

Ett tredje boendealternativ vänder sig kanske mest till den som är intresserad av att komma ut på den kroatiska landsbygden. På större gårdar eller hos privata familjer kan man nämligen hyra egna lägenheter eller rum i 1-, 2- eller 3-stjärnig kvalitet. En stjärna motsvarar grundstandard, två betyder två rum som delar badrum och tre stjärnor innefattar eget badrum och egen toalett.

Camping

Väljer du att turista med husbil eller husvagn hittar du flera campingplatser i olika storlek med god kvalitet runt om i hela landet, dock främst vid kusten. I de större campingområdena finns bland annat tillgång till affär och flera matserveringar. Trevlig resa!