Kroatien turist guide

Segla i Kroatien

Kroatien är som ett eldorado för seglare. Att på egen hand utforska ett idylliskt landskap i ett magiskt land är en verklig ynnest. Ljuvligheten är så fullkomlig att man nästan tappar andan. Flyt fram bland 725 öar och över 500 kobbar och skär, lägg till i någon av de 48 större hamnarna och upptäck en gemytlig atmosfär i charmiga städer med anor från både romartid och medeltid, roa dig på de livliga kulturfestivalerna runt om i hela landet och gör ett besök på ståtliga museer och i natursköna nationalparker. På segelturerna mellan destinationerna hinner du samla alla intryck, ta ett dopp i det kristallklara Adriatiska havet och njuta av solens behagliga famn.

Runt om i Kroatien finns det ett flertal ACI-marinor – Adriatic Croatia International Club – som tillhandahåller seglare med teknisk hjälp och annan service såsom dusch och toalett. Personal från ACI-marinorna hjälper noga till med anläggningen och med information om registrering, hamnavgift med mera som du är skyldig att lämna till hamnmyndigheten.

För att segla på egen hand krävs skepparexamen. Vid flera marinor finns det möjlighet att hyra segelbåt, med eller utan besättning.